|
Post by Ichirou on Sept 26, 2010 13:17:49 GMT 1
- Nyugi van az csak tavaly év közepéig volt - mondtam mosolyogva. - Mert van barátnőm és nem akarok öngyilkos lenni még azzal hogy megcsalóm mert a bátyja történetesen GD - mondtam ekkor az osztálytársak rögtön oda jöttek. '- Ichirou csak nem szakítottatok Geivel ? - kérdezte az egyik mosolyogva. - Nem bocs - mondtam és kihátráltam a tömegből persze Dinát magammal húztam '- Kár pedig egy kis lelki segély jól jönne - mondta sóhajtva. - Bocs csak kicsit izé gáz a lelki segélyt nem úgy értettem már nem izé ö én megyek - mondtam miután elégé belezavarodtam mindenbe így odébb sétáltam majd leültem Yasuoék mellé. - Megvagytok ? - kérdeztem tőlük.
|
|
|
Post by Terashima Sayu on Sept 26, 2010 13:31:12 GMT 1
- Hát ez nem volt egy kedves húzás - mondtam halkan Yurikonak. - Végre vége az első órának de neked még lesz 4 - mondtam együtt érző nevetéssel. - Bár csak viccelt szerintem - tettem hozzá kedvesen.
|
|
|
Post by Dina on Sept 26, 2010 13:40:22 GMT 1
- Ó, hát persze.- mondtam közönyösen. - Nyílván azért vesz körül most is rengeteg csaj, mert te már nem olyan vagy.- mondtam nevetve. - Mellesleg ha van csajod, nem neki kéne lelki segélyt adnod?- szóltam utána, e mivel lelépett, így leültem az egyik székre.
|
|
|
Post by Yuriko on Sept 26, 2010 13:43:30 GMT 1
Mikor vége az órának, éppen azon volnék, hogy elhúzom a csíkot, akár lesz plusz töri, akár nem, de Sayu megszólal. - Nézd, aki így nyilatkozik nőkről, az megérdemli. De ha neked más a véleményed, akkor csak nyugodtan védd meg. - morranok feléje. Túl sok minden húzott fel ma, hogy továbbra is kedves legyek. Felkapom a táskámat, s feltett szándékom, hogy kiviharzok a teremből, de annyian vannak itt, hogy ezt csak akkor tehetném meg, ha szárnyakat növesztenék. De úgy tűnik ez a kis affér a székel itt nem is számít nagy dolognak. Berúgva jönnek órára, elkésnek csapatban, s mindenki filmsztár. Lehet, hogy drogoznak is? Nem mondom, néha én is ittam, de kábszert még nem próbáltam ki. ~ Hát, apám jól mellényúlt, ha egy kemény helyre akart beíratni. De a töri az gázos lehet. Közben azért megpróbálok eljutni az ajtóig.
|
|
|
Post by Sacuky Nagashy on Sept 26, 2010 13:48:46 GMT 1
- Dina figyuka - mondtam majd felálltam és oda sétáltam elé. - Nem vagy tisztában pár dologgal így jobb ha befogod a kicsi szádat - mondtam cinikusan. - Az osztályelnökök feladata az osztályt képviselni így az is hogy segítsek nekik - mondtam egyszerűen. - És mivel Gei nem az osztályba jár neki nem kell segíteni - mondtam cinikusan. - Az meg hogy mennyi csaj veszi körül nyilván nem a te gondod és képzeld ez nem azt jelenti hogy még mindig olyan - mondtam mivel nagyon utáltam ha a barátaimat piszkálják pláne ha közeli barátaimat és azt hiszem jól kezdem az évet ha már most a bajt keresem .
|
|
|
Post by Dina on Sept 26, 2010 13:55:42 GMT 1
- Ezt pont te mondod? Mert te vagy ennek az egésznek a mintaképe , ugye?- kérdeztem ugyan olyan hangnemben, mint õ. - Ha nem tûnt volna fel, csak viccnek szántam. De látom, hogy te nem érted.- mondtam komolyan.
|
|
|
Post by Erick Saltzman on Sept 26, 2010 14:19:55 GMT 1
- Hova? Hova Daniel ? - kérdeztem mikor az ajtóban össze találkoztam vele. - A szünetnek vége kibírja azt a 45 percet még s már mehet is haza - mondtam majd becsuktam az ajtót és megvártam amíg mindenki helyet foglalat. - Most utálni fogtok - jelentettem be. - Felszeretném mérni ki mit tud így diktálok eseményt amihez írjatok évszámot. vegyetek elő egy papírt és egy tollat - mondtam majd vártam pár percet és diktálni kezdtem. - Japán Orosz háború- vártam egy kicsit majd mondtam a következőt. - I. világháború kezdete és vége .....II. kínai-japán háború .....Kammu császársága......Itó Hirobumi ......Antikomintern Paktumot aláírás.....Japán belép az Egyesült Nemzetek Szervezetébe.....Német Római Császárság megszüntetése......Rákóczi szabadság harc ....Napóleon hatalomra kerülése ... és ennyi egyenlőre - mondtam majd leültem az asztalhoz.
|
|
|
Post by Dina on Sept 26, 2010 14:25:03 GMT 1
Tátva maradt a szám, amiért ennyi eseményt kezdett diktálni a tanár. ~ Ez most komoly? ~- kérdeztem magamban, de nem volt idõ további gondolkozásra. Neki láttam a dolgoknak. Fél óra is bele telt, mire összehoztam az évszámokat, majd beadtam a lapomat.
1 Japán Orosz háború - Az orosz-japán háborúban (1904-1905), a csuzimai csatában, a Mikasa vezette az egyesített japán flottát a harcba, ami a "legdöntõbb tengeri csata" néven vonult be a történelembe. Az orosz flottát szinte teljesen megsemmisítették: 38 hajóból 21 elsüllyedt, 7-et zsákmányoltak, 6-ot lefegyvereztek, 6106 embert írtak veszteséglistára, míg a japánok három torpedónaszádot, és 116 embert veszítettek.2 I. világháború kezdete és vége - Az elsõ világháború (I. világháború, a második világháború elõtt egyszerûen csak „A nagy háború”) 1914-tõl 1918-ig tartott. Az összesen több mint 15 millió ember halálát okozó, négy éven át tartó öldöklõ küzdelem a korabeli gyarmat- és érdekeltségrendszer újrafelosztásáért indult. Bár valamennyi résztvevõ nemzet meg volt gyõzõdve arról, hogy gyors offenzívával legyõzheti ellenfeleit, s fél év alatt véget érhetnek a hadmozdulatok, a háború végül négy évnyi véres küzdelemmé terebélyesedett. Az Osztrák–Magyar Monarchia szétesett a háború végére, valamint a német területszerzés illúziója is szertefoszlott. A háborút lezáró békerendszer igazságtalanságai a második világháború kitöréséhez vezettek. 3 II. kínai-japán háború - A második kínai–japán háború (1937. július 7. – 1945. szeptember 9.) katonai konfliktus volt a Kínai Köztársaság és a Japán Birodalom között. A két hatalom Mandzsúria 1931-es megszállása óta harcolt egymás ellen a határvidéken, ám 1937-tõl ez már totális háborúvá szélesedett. A konfliktus Japán 20. század eleje óta folytatott imperialista politikájára vezethetõ vissza, amelynek célja volt, hogy Kínát politikailag és katonailag az uralmuk alá hajtsák, hogy az ott található fontos nyersanyaglelõhelyeket, a hatalmas munkaerõt és élelmiszerkészletet biztosítsák a maguk számára. Ezzel együtt a kínai nacionalizmus erõsödése és az önrendelkezési joghoz való feltétlen ragaszkodás is szította a háború tüzét 4 Kammu császársága - 1904-1905 5 Itó Hirobumi - Itó Hirobumi (1841. október 16. – 1909. október 26.) japán herceg, államférfi, négyszer Japán miniszterelnöke, Korea kormányzója. Korának egyik legmeghatározóbb politikusa volt, kormányzása alatt Japán imperialista nagyhatalommá vált. 6 Antikomintern Paktum - A háromhatalmi egyezmény fontos elõzménye az 1936-ban Japán és Németország által kötött Antikomintern Paktum volt, amelyhez Olaszország is csatlakozott. Az Antikomintern Paktum elsõsorban a sztálinista Szovjetunió elleni együttmûködést jelentett. A háromhatalmi egyezmény ezt kiszélesítette. 7 Japán belépett az Egyesült Nemzetek Szervezetébe - 1956-ban Japán belépett az Egyesült Nemzetek Szervezetébe. A hihetetlen gazdasági növekedés után Japán a világ második legnagyobb gazdasága lett a világban 8 Német Római Császárság megszüntetése - 1806 9 Rákóczi szabadság harc - 1703–1711 10 Napóleon hatalomra kerülése - 1882
|
|
|
Post by Terashima Sayu on Sept 26, 2010 14:35:17 GMT 1
Egy előnye volt a magániskolának az hogy ott muszáj volt tanulni elővettem egy lapot és egy tollat majd leírtam a kérdéseket és gondolkozni kezdtem mert már nem igazán emlékeztem rá. [shadow=red,left,300]1 Japán Orosz háború - 784 - 794 2 I. világháború kezdete és vége - 1914 júl 18 -1918 3 II. kínai-japán háború -1937. július 7. – 1945. szeptember 10. 4 Kammu császársága - 1904-1905 5 Itó Hirobumi - 1799 nov 9 6 Antikomintern Paktum - 936 7 Japán belépett az Egyesült Nemzetek Szervezetébe - 956 8 Német Római Császárság megszüntetése - 1806 9 Rákóczi szabadság harc 1703-1711 10 Napóleon hatalomra kerülése - 1882 [/shadow]
Beadtam a dolgozatot majd csendben figyeltem a többieket.
|
|
|
Post by Sacuky Nagashy on Sept 26, 2010 14:40:09 GMT 1
Nem tetem jól hogy nem jártam be órákra mert az egészből alig tudtam valamit talán ha 4-5 évszámot.
1 Japán Orosz háború - 1906- 1904-1905 2 I. világháború kezdete és vége - 1914 júl 18 -1918 3 II. kínai-japán háború - 4 Kammu császársága - 5 Itó Hirobumi - 1882 6 Antikomintern Paktum - 7 Japán belépett az Egyesült Nemzetek Szervezetébe - 956 8 Német Római Császárság megszüntetése - 9 Rákóczi szabadság harc - 1810 10 Napóleon hatalomra kerülése - 1799
|
|
|
Post by Shim Jung Saeng on Sept 26, 2010 14:44:32 GMT 1
Sokolt hogy a tanár úr máris írat pár ha azt nézük hogy viselkedett ez a pár osztály nem is csoda kelletlenül elõvettem a papírt meg a tollat majd írtam amit mond.De évszámot nem írtam mellé év eleje van majd kijavítom valahogy bár lehet nem akarom a legkisebb feltűnést sem szeretném kelteni.
( Csak hogy ne legyen az hogy én tudtam mik me utána néztem neten X'D )
|
|
|
Post by Tsuki Itazura on Sept 26, 2010 14:51:57 GMT 1
A kérdések nem voltak olyan nehezek, persze mivel nem vagyok IQ bajnok, egyet-kettõt nem tudtam.
Japán Orosz háború - 784 - 794 I. világháború kezdete és vége - 1914 júl 18 -1918 II. kínai-japán háború -1937. július 7. – 1945. szeptember 10. Kammu császársága - 1904-1905 Itó Hirobumi - 1799 nov 9 Antikomintern Paktum - 936 Japán belépett az Egyesült Nemzetek Szervezetébe - 956 Német Római Császárság megszüntetése - 1806 Rákóczi szabadság harc ------ Napóleon hatalomra kerülése -----
|
|
|
Post by Ichirou on Sept 26, 2010 14:54:00 GMT 1
Szerintem mindenkinek meglepetés volt a dolgozat így nekem is de valamilyen szintem már számítottam rá. Japán-Orosz háború - 1904-1905 Első világháború kezdete és vége - 1914-1918 Második kínai-japán háború -1937 – 1945 Kammu császársága - 784 - 794 Itó Hirobumi - 1882 Antikomintern Paktum - 936 Japán belépett az Egyesült Nemzetek Szervezetébe - 956 Német Római Császárság megszüntetése - 1806 Rákóczi szabadság harc - Napóleon hatalomra kerülése - 1799
Szerintem egy egyszerű dolgozat volt bár ezt is Geinek köszönhetem mert amúgy biztos nem tanultam volna meg ezeket.
|
|
|
Post by Kara Takanori on Sept 26, 2010 14:55:47 GMT 1
Láttam, hogy Saeng nem sok dolgot tud, így igyekeztem neki segíteni, bár mint láttam nem igazán fogta az adást.
1. világháború kezdete és vége - 1914 júl 18 -1918 Japán Orosz háború - 784 - 794 2. kínai-japán háború -1937. július 7. – 1945. szeptember 9. Kammu császársága - 1904-1905 Napóleon hatalomra kerülése ------ Antikomintern Paktum - 936 Japán belépett az Egyesült Nemzetek Szervezetébe - 956 Német Római Császárság megszüntetése - 1806 Itó Hirobumi - 1799 nov 9 Rákóczi szabadság harc 1703-1711
|
|
|
Post by Sayaka on Sept 26, 2010 15:00:05 GMT 1
Nem érdekelt a dolgozatt ahogy más sem így papírt sem vettem elõ csak a padra dõltem és reméltem mi hamarbb vége lesz az órának bár nem volt igaz amit a tanár mondott me nem vagyok részeg csak kicsit másnapos me fáj a fejem meg nyügõs vagyok.
|
|